Etusivu > Turvaistuimet

Turvaistuimet kategorioittain

Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan eri kategorioihin kuuluviin turvalaitteisiin. Pääset valitsemaan istuimia vertailuun tai voit perehtyä yksittäisen istuimen tietoihin tarkemmin. Voit hakea turvaistuimia myös tarkalla haulla ja lisätä istuimia myös sitä kautta vertailulistalle.

Huom! Mikäli joku kiinnostava turvaistuinmerkki tai -malli puuttuu, kerrothan siitä meille. Täydennämme listaa mielellämme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin.

Turvavuode

TurvavuodeTurvavuoteessa vauva matkustaa makuuasennossa, joten turvavuode on hyvä turvalaite erityisesti ihan pienille vauvoille. Turvavuode asennetaan auton takapenkille kasvot sivusuuntaan turvavöillä. Turvavuoteen voi yleensä liittää saman merkin vaunuihin, joissa se toimii koppana.

Turvakaukalo

Turvakaukalo Turvakaukalossa lapsi voi matkustaa vastasyntyneestä noin vuoden ikään selkä menosuuntaan. Turvakaukalo voidaan kiinnittää autoon joko suoraan turvavöillä tai erillisen jalustan välityksellä. Osa turvakaukaloista voidaan kiinnittää myös tiettyihin lastenrattaisiin tai -vaunuihin nk. Travel Systemeiksi.

Turvaistuin

Turvaistuin Turvakaukalon jälkeen lapsi siirtyy matkustamaan turvaistuimessa. Lapsi kiinnitetään istuimeen istuimen omilla turvavöillä ja istuin autoon turvavöillä, isofixillä tai jalustan kautta. Nykysuositus on, että lapsi matkustaisi aina 4 -vuotiaaksi asti turvaistuimessa selkä menosuuntaan. Osa turvaistuimista voidaan asentaa autoon vain selkä menosuuntaan, osa ainoastaan kasvot menosuuntaan ja osa molempiin suuntiin.

Turvavyöistuin

Turvavyöistuin Turvavyöistuimessa ei ole erillisiä turvavöitä, vaan istuin ja lapsi ovat kiinni auton omilla turvavöillä. Monesta turvavyöistuimesta voi lapsen kasvaessa irroittaa selkänojan, jolloin istuimesta tulee istuinkoroke.

Istuinkoroke

Istuinkoroke Istuinkorokkeella aikuisten turvavyö ja auton penkki saadaan lapselle sopivammaksi ja turvallisemmaksi. Istuinkoroketta tulee käyttää ainoastaan istuinpaikoilla, joissa on niskatuki.