Etusivu > Artikkelit

Artikkeleja turvaistuimista

Lue vinkkejä turvaistuimen asentamiseen, käyttöön ja puhdistukseen. Tutustu turvastandardeihin sekä lasten automatkustamisen turvallisuussäädöksiin.

Turvaistuimen turvallisuus - perusedellytykset

Jos lasten turvaistuin on väärin asennettu, sijoitettu tai säädetty, se ei anna parasta mahdollista suojaa ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa ylimääräistä vaaraa.

Lue lisää ...

Turvaistuinten hyväksymismerkinnät

Suomessa myytävissä tuotteissa pitää olla E-hyväksymismerkintä eli niiden tulee täyttää joko ECE R44 rev. 03 turvastandardi tai mieluummin vielä standardin uudempi versio ECE R44 rev. 04. Nykyään istuimia ostetaan kuitenkin paljon myös ulkomailta ja tällöin ostajan kannattaa itse varmistaa, että ostettavalla istuimella on kyseinen merkintä, jotta istuin täyttää sille laissa asetetut vaatimukset.

Lue lisää ...

Asianmukainen turvalaite tarpeen lapsen autoillessa

Laissa on säädetty asianmukaisten turvalaitteiden käyttämisestä lapsen matkustaessa autossa. Määräysten lisäksi on monia suosituksia, joita noudattamalla voi parantaa oman lapsensa turvallisuutta tieliikenteessä.

Lue lisää ...

Turvaistuimien lisävarusteet

Turvaistuinten yhteydessä käytettäväksi on saatavilla monenlaisia lisävarusteita. Osa lisävarusteista on merkki ja/tai istuinkohtaisia, mutta monet sopivat käytettäväksi riippumatta istuinmallista.

Lue lisää ...

Turvaistuimen puhdistus

Turvaistuimet likaantuvat helposti käytössä ja tarvitsevat näin aika ajoin puhdistusta. Turvaistuimen puhdistamisessa on tärkeää noudattaa siihen annettua ohjeistusta, koska väärät puhdistustavat voivat vähentää istuimen turvallisuutta.

Lue lisää ...